Mijn naam is Hans van Dam en werk al sinds de jaren negentig als NAH-gedragskundige, docent en consulent (complexe) hersenaandoeningen en levenseindevragen. Ik geef trainingen over niet-aangeboren hersenletsel (NAH), vaak in combinatie met andere problematiek zoals psychiatrie. De trainingen zijn steeds afgestemd op de praktijk en handvatten voor (zorg)professionals vormen de rode draad. Hiernaast adviseer ik als consulent bij complexe problematiek, deels voor het Centrum Consultatie en Expertise (CCE) en deels voor een aantal zorginstellingen.

Sinds 1987 schrijf ik artikelen voor kranten en vakbladen, vooral over medische ethiek. Ik werkte mee aan een Gezondheidsraadadvies Mensen in vegetatieve toestand (1994) en schreef een aantal boeken, waaronder drie over euthanasie, Dementie: van hersenlagen tot omgangsvragen (samen met Roland Geelen) en Lepel in de soep (met Fred Meijer). Momenteel werk ik aan een uitvoerig boek over NAH.

Mijn werk is een aantal keer bekroond, onder meer met de Floortje Bloem Prijs vanwege de aandacht voor mensen in langdurig coma en de Senior Nurse Award. In 2017 werd ik vanwege pionierswerk benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.