EstaSI biedt diverse post HBO opleidingen aan op het gebied van Sensorische Informatieverwerking, aan paramedici ((kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten) werkzaam met kinderen (met/ zonder autisme en/ of (L)VB, kinderen/ volwassenen (met verstandelijke beperking, NAH en/ of GGZ) en/of ouderen en mensen met dementie.

Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor professionals, anders opgeleid dan paramedisch, maar tevens werkzaam zijn met dezelfde doelgroepen in de zorgverlening of het onderwijs. (o.a. orthopedagogen, psychologen, groeps(bege)leiders in instellingen/verpleeghuizen, verpleegkundigen, (kinder)artsen, etc).

In al onze cursussen wisselen theorie en praktijk elkaar voortdurend af. Hierbij is het methodisch leren observeren en analyseren van een kind/ cliënt en het vervolgens kunnen omzetten van deze gegevens in een adequaat behandelplan, een essentieel onderdeel van de cursussen

Een belangrijk uitgangspunt voor ons is dat we iedere cursist via zijn/haar eigen leerweg, meenemen vanaf het begin tot aan het einde van de cursus. De kracht daarbij is dat wij werken met één vaste docent die het (leer)proces van de cursist van het begin tot einde begeleidt. Hierdoor kan de cursist al tijdens de cursus, maar zeker na het afronden ervan, zelfstandig in zijn/ haar eigen werkveld aan de slag.

Naast het huidige cursus aanbod dat wij aanbieden in Ermelo, is het tevens mogelijk (individueel of met meerderen) “supervisie” te verzorgen. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn of meer informatie willen wat wij voor u kunnen betekenen, vul dan het contact formulier in.

Verder biedt estaSI ook verschillende Masterclasses aan voor mensen die al eerder een cursus Sensorische Informatieverwerking gevolgd hebben, maar behoefte hebben aan een (korte) herhaling en vervolgens extra verdieping.